Stalen deuren

Zowel stalen kozijnen als stalen deuren zorgen voor heel wat voordelen. Zo laten ze het daglicht maximaal binnen wat voor een gezellige en bijzonder aangename sfeer zorgt. Stalen kozijnen en deuren maken een kamer groter dan die in werkelijkheid is. Gecombineerd met grote glaspartijen brengen stalen deuren eenheid in je interieur. Deuren in hout, aluminium of kunststof zoals PVC maken een ruimte optisch kleiner. Maar er zijn nog meer voordelen aan stalen deuren. Het zal dan ook wellicht niemand verwonderen dat steeds meer landgenoten die voor nieuwbouw of renovatie kiezen voor stalen deuren kiezen.

Stalen deuren zijn gemakkelijk te onderhouden

Een ander en zeker niet te onderschatten voordeel van stalen deuren is ongetwijfeld dat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Staal is een duurzaam materiaal en bestand tegen alle weersomstandigheden. Daardoor gaan ze zelfs levenslang mee. Het is wél belangrijk  om stalen deuren of raamkozijn regelmatig vrij van stof te maken. Dat doe je bij voorkeur met een zachte multivezeldoek? Die neemt het stof écht af in plaats van het te verspreiden. Zo blijft de kwaliteit van het staal ook maximaal gegarandeerd. Storende vingerafdrukken of andere (vet)vlekken op het glas van je stalen deur verwijder je best met een glasreiniger spray en een theedoek dat geeft veruit het beste resultaat. Je ramen lappen met veel water wordt afgeraden. Dat vergroot de kans op roestvorming (corrosie). De scharnieren van je stalen deur(en) hou je soepel door ze regelmatig te smeren.

Mogelijkheden op het vlak van styling zijn eindeloos

Stalen deuren ondergingen net als stalen raamkozijnen een opmerkelijke evolutie. Ze kregen een eigentijds jasje aangepast en passen nu zowel in een klassiek, landelijk, trendy en modern decor als in een strak interieur. De uitstraling van onze stalen deuren en stalen raamkozijnen past zich volledig aan de omgeving aan!

Voordelen stalen deuren

  • Sterk, veilig en tijdloos
  • Past bij alle bouwstijlen
  • Vele afwerkingsmogelijkheden
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaam materiaal
  • Lange levensduur: bij een normaal onderhoud gaan stalen deuren levenslang mee
  • Goed voor ons leefmilieu: staal kan voor honderd procent gerecycleerd worden