beste oliebollen

Waar koop je de beste oliebollen? Dat is altijd weer de vraag aan het einde van het jaar. Je wilt verzekerd zijn dat ze goed van smaak zijn. Maar hoe kom je daar achter? Zo zijn er verschillende oliebollenkramen te vinden door het hele land. Ook zijn er regelmatig toeristenmarkten of andere soort braderieën. Er is erg veel keuze dus om oliebollen te kopen. Het kan dan erg lastig zijn om de juiste keuze te maken. Ook zijn er veel verschillende soorten. Hieronder worden er een paar verschillende opties voor oudejaarsavond op een rijtje gezet.

 

Verschillende soorten oliebollen: gevuld en ongevuld

Oliebollen zijn er dus in verschillende soorten en maten en ze worden al jarenlang met de jaarwisseling gegeten. Wist je dat ze vroeger oliekoeken heetten? Sinds het begin van de jaren 1900 worden ze oliebollen genoemd. Oliebollen zonder vulling zijn de traditie in België. Hier in Nederland worden zo zowel gevuld als ongevuld gegeten. Vullingen zijn er ook weer in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan rozijnen en krenten. Soms worden ze ook wel eens gevuld met sukade of stukjes appel. Deze worden dan heel fijn gesneden. Naast oliebollen eten sommige mensen ook appelbeignets. Dat is dan even wat anders dan oliebollen op tafel. Na een tijdje kan dat ook gaan vervelen.

 

Oliebollen voor mensen met dieetwensen

Oliebollen bestaan uit bepaalde ingrediënten waar sommige mensen allergisch voor zijn. Dit is de reden waarom er is bedacht dat er ook oliebollen worden gemaakt speciaal voor mensen met dieetwensen. Als je allergisch bent voor melk of wanneer je veganistisch eet, is er de lactosevrije oliebol. Ideaal voor als je koemelkallergie hebt want dan kun je ook gewoon net als de rest oliebollen eten. Zulke oliebollen kun je bij een marktkraam bestellen maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om ze online te bestellen. Dan kun je een bestelformulier invullen en vervolgens wordt deze doorgestuurd naar de oliebolkraam.