Meditatie in Den Haag? De drukte van een stad kan soms overweldigend zijn. Je bent de hele tijd blootgesteld aan allerlei prikkels. Om deze prikkels beter te verwerken kan meditatie uitkomst bieden. Je kunt meditatiesessies zowel individueel als in groepsverband volgen. Daarbij kun je ook kiezen welk type meditatie het beste bij jou past. Meestal duren meditatiesessies circa een uur of anderhalf uur. De opbouw van een meditatiesessie is eigenlijk altijd hetzelfde. Er wordt begonnen met een kleine introductie over de meditatie. Daarna krijg je begeleiding bij de meditatie die je gaat doen. Vervolgens is er ruimte om even na te praten over de meditatie. Ten slotte is het tijd om de meditatie af te sluiten.

 

Hoe begin je met mediteren?

Het beginnen met mediteren is voor sommige mensen een uitdaging. Je wordt ineens geconfronteerd met allerlei gedachtes waar je eerder misschien niet bij stil stond. Het volgen van een meditatiecursus kan dan een goed begin zijn. Ook kun je zelf thuis alvast een begin maken met mediteren door een aantal tips in acht te nemen. Daarvoor is het eerst handig om te weten wat mediteren je kan opleveren. Wanneer je gaat mediteren, keer je eigenlijk naar je innerlijke zelf toe. Even geen aandacht besteden aan de prikkels van de buitenwereld. Het is de bedoeling dat je gaat kijken naar jouw eigen gedachtes. De buitenwereld speelt voor even geen rol.

 

Wat kan mediteren jou opleveren?

Wat zie je dan als je naar binnen keert? Je kunt achter bepaalde gedachtes komen of misschien voel je ineens een bepaalde emotie waar je geen aandacht aan hebt gegeven. Soms is het ook zo dat een meditatie zich richt op de ademhaling. Hierdoor wordt jouw lichaam even in de ontspannen modus gebracht. Door goed te ademen, zul je je al snel rustiger voelen en meer in balans. Mediteren kan zorgen voor verschillende voordelen, zoals minder stress en ook een betere concentratie. Verder kan het er ook voor zorgen dat je beter kunt slapen.