De gezondheid van je haar is lang niet altijd zoals je wilt. Het is te droog, te vettig, onhandelbaar, te strak of moeilijk in het gewenste model te krijgen of te houden. Heb je al langer last van droog en pluizig haar en was tot hiertoe alles tevergeefs? Dan kan een keratine behandeling helpen. Het betreft een gezondheidskuur met vloeibare keratine. Deze voedende stof maakt je haar glad, zacht en beter handelbaar gedurende gemiddeld vijf maanden. In deze periode moet je je haar minder vaak wassen met een speciale shampoo en conditioner. En je hebt ook je stijltang minder vaak nodig.

De behandeling met keratine

De vloeibare keratine wordt aangebracht na het wassen en drogen van je haren. Na een half uur word je haar gedroogd. De tijd tussen het aanbrengen van de keratine en het drogen hangt af van je haardikte. Alle voedende ingrediënten van de keratine worden voor een langere tijd ingesloten. De vloeibare keratine zorgt namelijk voor een beschermlaag. Om van alle voordelen van een keratine behandeling te genieten herhaal je deze behandeling iedere vijf maanden.

Wat je best niet doet na een keratine behandeling

Na een gezondheidskuur met keratine:

  • Wacht je best twee tot drie weken met het wassen van je haar
  • Je haar kleuren doe je pas na twee weken. Doe je dit vroeger zal de beschermende keratinelaag sneller slijten.
  • Zwem je best niet in water met chloor en zeezout. Gebruik ook geen kraanwater met chloor.
  • Was je haar niet meer dan tweemaal per week

De voordelen van een keratine behandeling

Naast alle gezondheidsvoordelen doet keratine je haar ook sneller groeien. Het wordt ook minder beschadigt, het valt minder uit en breekt minder. Een keratinebehandeling is geschikt voor elke haarsoort, zelfs voor gezond haar. Je haar blijft in model, zelfs bij regenweer. Woon je in de regio Rotterdam en wil je ook van een keratinebehandeling genieten? De kappers en kapsters van Kapsalon Rotterdam Centrum weten er alles van.